Het is bijna zover, 'Deze Man' is vanaf 11 oktober verkrijgbaar! Ik wil jullie alvast een klein beetje kennis laten maken met dit nieuwe album.

Het afgelopen jaar heb ik het roer muzikaal omgegooid, nagedacht over wat ik wil en weer echt muziek gemaakt. Samen met Arno Krabman heb ik veel tijd in de studio doorgebracht om te bepalen welke richting ik uit wil en weer zelf muziek gemaakt. Achter de piano, liedjes spelen en zingen, ongeacht of we deze uit zouden brengen of niet. We hebben van alles uitgeprobeerd en honderden nummers beluisterd. Hele dagen bracht ik door in mijn studio, om alleen maar met muziek bezig te zijn en de inspiratie weer terug te vinden.

Uiteindelijk besloten we de grens over te gaan, naar een plek waar niemand mij kent. Ik kwam in contact met Rob Crosby, een Amerikaanse country-artiest die onder meer gewerkt heeft met Paul Simon en Lady Antebellum, maar ook met Ilse DeLange. Ik had al een aantal door hem geschreven liedjes uitgekozen, die ik graag wilde opnemen. Daarom besloten we naar Nashville af te reizen.

De twee weken die we daar waren, waren heel bijzonder. Nashville is één van de belangrijkste muzieksteden van Amerika. Je vindt er straten vol labels en studio’s en je kunt daar werken met de beste mensen uit het vak. We namen het album op in de beroemde RCA Studio B, waar grootheden als Elvis Presley ooit stonden.
Het was heel anders dan in Nederland, niet alleen omdat ik mijn gevoel duidelijk moest maken in een andere taal, maar ook omdat je ineens voor deze mensen staat die met allerlei grootheden hebben gewerkt. Gelukkig voelde ik me na een tijdje toch op mijn gemak en heb ik veel inspiratie kunnen halen uit het werken met deze mensen!

Ik ben ook zelf weer liedjes gaan schrijven, zoals ‘De Liefde Staat Je Goed’. Dit nummer gaat over een man die zijn ex weer terugziet in de bar waar zij altijd kwamen en beschrijft simpelweg wat je ziet. De teksten op het album zijn heel begrijpelijk, hebben geen uitleg nodig en ‘De Liefde Staat Je Goed’ is daar een heel mooi voorbeeld van.
Het nummer ‘Nanana’ is geschreven door Joost Marsman, naar aanleiding van een bucket list die ik had opgesteld. Ook Ilse DeLange schreef een aantal nummers voor mijn nieuwe album, waaronder ‘Liefde Leeft’.

Ik ben heel blij dat ik ‘Deze Man’ op mijn manier heb kunnen maken en weer echt bezig ben geweest met muziek.

Nog een paar dagen wachten…

Lieve groet,

Jeroen


Bestel het album nu bij Bol.com