In het nieuwe SBS6-programma Bloed, Zweet en Tranen gaan André Hazes jr en Danny de Munk de strijd aan met Roxeanne Hazes en Gerard Joling in de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es) van Nederland. Heel Nederland kan ze daar mee helpen door talentscout te worden van Bloed, Zweet en Tranen. Op de website www.sbs6.nl/bloedzweetentranen is een SnipperApp voor de mobiele telefoon te downloaden, waarmee een videoclip van het talent gemaakt en geupload kan worden. Wint het talent dat gescout is de finale, dan ontvangt de desbetreffende talentscout 2500 euro.

Met de speciale app voor de mobiele telefoon kan een korte videoclip van een optreden van een ‘ontdekking’ gemaakt worden. Of het nu op een verjaardag is, in een kroeg, op een bruiloft of op de markt: het maakt niet uit, zolang de scout maar denkt dat zijn of haar inzending een kans maakt om de nieuwe volkszanger(es) van Nederland te worden. Wint dit talent de grote finale en is hij of zij inderdaad de nieuwe volkszanger(es) van Nederland, dan wordt de talentscout die achter de ontdekking zit, beloond voor de moeite en wint hij of zij 2500 euro!

Bloed, Zweet en Tranen is een oer-Hollandse talentenshow, gepresenteerd door Jeroen van der Boom, waarin André jr. en Roxeanne met elkaar de strijd aan gaan in de zoektocht naar dé nieuwe Nederlandse volkszanger. Ze worden daarin ondersteund door Danny de Munk en Gerard Joling. In een spectaculaire live finale zal uiteindelijk de kijker bepalen wie gekroond wordt tot dé nieuwe zanger(es) van het Nederlandse volkslied.