Gisteren was Jeroen te gast bij de Westhoek in Beilen, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking van verschillend niveau, waarvan een aantal meervoudig gehandicapt zijn. De Westhoek is een belevingsgericht dagcentrum en er wordt dan ook programma aangeboden welke zoveel mogelijk aansluit bij het niveau en de interesses van de deelnemers zoals koken, handvaardigheid, zwemmen, muziek en beweging.

Omdat muziek en televisie ook een belangrijke rol spelen in de wereld van mensen met een verstandelijke beperking, worden er regelmatig artiesten uitgenodigd met het oog op een bijzondere interactie. Dit resulteerde eerder al in bezoekjes van o.a. Wouter Hamel, Youp van ’t Hek, Lieke van Lexmond, Boudewijn de Groot en Candy Dulfer.

Dit keer besloot Jeroen de Westhoek te verblijden met een bezoek én een optreden. ‘Ik kan bijna niet in woorden uitdrukken hoeveel het bezoek met zowel de deelnemers als met mijzelf gedaan heeft. Het is zo mooi om te zien hoe blij iedereen werd van de muziek die we samen gemaakt hebben’, aldus Jeroen die terug kijkt op een mooie middag.